Om oss

Sy bunad selv

Kvinnene i familien Sveen har sydd bunader siden 1897. Vi brenner for at flere skal sy bunad selv. 

Hulda Garborg, bunadens mor, mente at bunader helst skulle bli laget av brukeren selv og bestå av mest mulig norske materialer. 

Sidserk AS ønsker å videreføre dette, samtidig som vi aktivt jobber for å bidra til at bunadstradisjonen holdes ved like i et moderne og digitalt samfunn.

Vi mener bunadsproduksjon bør holdes lokalt og kortreist. Vi mener også at bransjen skal være mer åpen for at alle skal få mulighet til å lage sin egen bunad. 

I 2020 var vi landets første til å lansere online kurs innen bunadsøm via bunadskulen.no og nettbutikk for bunadsmateriell via sidserk.no

Vi jobber også med utvikling av digitalisering av din bunadshistorie. Et digitalt produktpass for bunad og festdrakt. Slik at du skal få vite hvor og hvordan bunaden din er laget og i tillegg til at du skal kunne legge til din unike historie. Lansering 2024-2025. 

_____

I dag blir systuen drevet av Kari og hennes datter Siri Sveen Haaland. På sybordet i Sidserk står familiens 120 år gamle strykejern. Siri er 5. generasjon.

Utdannelse og erfaring
Kari
er utdannet fra Kjole og Drakt (Dameskredder) linjen på Bergen og Haugesund Yrkesskoler, samt Stord Husflifskole på linjen Husflidfag og Vev.

Siri var ferdigutdannet våren 2009 fra ESMOD Oslo og Berlin, med spesialisering innenfor herreskredderi. Hun driver kursplattformen Bunadskulen og nettbutikken Sidserk.no, var daglig leder i organisasjonen Norges Bunadshåndverkere og sitter i fagutvalget til Sparebankstiftelsen sitt "Håndverksløftet". 

Kari har sydd bunader i 43 år og Siri i 14 år. 

Siri Sveen Haaland

Bakgrunn og lokasjon
Opprinnelig kommer familien Sveen fra Sveio i Sunn-Hordaland og Haugesund i Rogaland, men holder nå til i Oslo. Den 2. august 2010 flyttet de inn i nye lokaler i Karl Johans gate 8 i Oslo sentrum.

Der har det blitt produsert nærmere 300 nye bunader og gjort omsøm på og reparert over 2000 bunader. 

Vi holder også online kurs i bunad.

Fra 01.01.2023 flytter Sidserk AS til Scwehigaards gate 34A i Oslo sentrum. Her holder Siri til hvor hun driver nettbutikk og online kurs. Kari fortsetter å brodere og montere bunader i Kværnerbyen i Oslo.  

 

"Dersom du bestiller en bunad hos oss er du garantert å få en lokalprodusert bunad. Det er enten Kari eller Siri som da vil brodere og/eller montere den."


Send gjerne en melding gjennom kontaktskjemaet dersom du trenger ny bunad eller vil sy om den du allerede har.