Om oss

Sidserk Systue Sveen ble etablert i 1998 av Ingrid Sveen og datteren Kari Sveen. 

I dag blir systuen drevet av Kari og hennes datter Siri Sveen Haaland. På sybordet i Sidserk står familiens 120 år gamle strykejern. Siden 1897 har familien Sveen sydd bunader. Siri er 5. generasjon.

Utdannelse og erfaring
Kari
er utdannet fra Kjole og Drakt (Dameskredder) linjen på Bergen og Haugesund Yrkesskoler, samt Stord Husflifskole på linjen Husflidfag og Vev.

Siri var ferdigutdannet våren 2009 fra ESMOD Oslo og Berlin, med spesialisering innenfor herreskredderi. Hun driver kursplattformen Bunadskulen, var daglig leder i organisasjonen Norges Bunadshåndverkere og sitter i fagutvalget til Sparebankstiftelsen sitt "Håndverksløftet". 

Kari har sydd bunader i 42 år og Siri i 13 år. 

Siri Sveen Haaland

Bakgrunn og lokasjon
Opprinnelig kommer familien Sveen fra Sveio i Sunn-Hordaland og Haugesund i Rogaland, men holder nå til i Oslo. Den 2. august 2010 flyttet de inn i nye lokaler i Karl Johans gate 8 i Oslo sentrum. Der har det blitt produsert nærmere 300 nye bunader og gjort omsøm på og reparert over 2000 bunader. 

Vi holder også online kurs i bunad.

Fra 01.01.2023 flytter Sidserk AS til Scwehigaards gate 34A i Oslo sentrum.  

 

"Dersom du bestiller en bunad hos oss er du garantert å få en lokalprodusert bunad. Det er enten Kari eller Siri som da vil brodere og/eller montere den."


Send gjerne en melding gjennom kontaktskjemaet dersom du trenger ny bunad eller vil sy om den du allerede har.