Gratis frakt på bestillinger over kr 299,-

Handlevognen din

Vognen din er tom

Sjekk ut disse samlingene


Sidserk AS og Bunadskulen AS driftes av designer og 5. generasjons bunadsyer Siri Sveen Haaland.

Sidserk.no er en nettbutikk som selger mønstermetervarer, tilbehør og sømutstyr til bunad og festdrakt av ypperste kvalitet. Nettbutikken ble etablert under Covid-19 som et supplement til kursplattformen Bunadskulen.no, som ble lansert høsten 2020. 

I 2024 har vi blitt landets ledende med størst utvalg innen mønster, bånd og metervarer til bunad og festdrakt. Vi er også de eneste som tilbyr online bunadkurs. 

Vi har utvidet med en egen nettbutikkansvarlig, dyktige Vilde Kristiansen. 

____

Kvinnene i familien Sveen har sydd bunader siden 1897. Vi brenner for at flere skal sy bunad selv.

Røttene våre er i Haugesund og Sveio i Rogaland/Sunn-Hordaland. 

Ingrid Sveen og datteren Kari Sveen etablerte Sidserk Systue i 1998. Fra start sydde de bunader på bestilling. Navnet Sidserk valgte Ingrid etter eventyret om Sidsel Sidserk av Hans Aanrud. 

Etterhvert var det Kari og datteren Siri Sveen Haaland som sydde bunader på bestilling under navnet Sidserk Systue. De holdt til i lokaler i Karl Johans gate 8 i Oslo fra 2010 til 2022. 

Fra 2023 tok Siri navnet Sidserk videre inn i nye lokaler i Schweigaards gate 34A og i dag er det en bedrift som fremdeles leverer noen nye bunader på bestilling, gjør omsøm og reparasjoner, men den aller største delen av driften er denne nettbutikken og online kurs via Bunadskulen. 

Kari syr fremdeles, men har bikket pensjonsalder og kan nå styre hverdagene enda litt mer etter egne behov. 

_____

Utdannelse: 

Kari er utdannet fra Kjole og Drakt (Dameskredder) linjen på Bergen og Haugesund Yrkesskoler, samt Stord Husflifskole på linjen Husflidfag og Vev.

Siri var ferdigutdannet våren 2009 fra ESMOD Oslo og Berlin, med spesialisering innenfor herreskredderi. Høsten 2023 fullførte hun studier innen UX-Design, som kort forklart betyr at hun kan designe apper og nettsider med godt brukergrensesnitt. Du kan lese mer om Siri her

Siri Sveen Haaland_____